Kas yra
WordPress?

Iš esmės „WordPress“ yra paprasčiausias ir populiariausias būdas sukurti savo svetainę ar tinklaraštį. Tiesą sakant, „WordPress“ naudoja daugiau nei 43,3% visų interneto svetainių. Taip – greičiausiai daugiau nei viena iš keturių svetainių, kuriose lankotės, yra aprūpinta „WordPress“.

Šiek tiek techniniu lygmeniu „WordPress“ yra atvirojo kodo turinio valdymo sistema, licencijuota pagal GPLv2, o tai reiškia, kad kiekvienas gali nemokamai naudotis arba modifikuoti „WordPress“ programinę įrangą. Turinio valdymo sistema iš esmės yra įrankis, leidžiantis lengvai valdyti svarbius svetainės aspektus, pvz., turinį, nieko nežinant apie programavimą. Galutinis rezultatas yra tas, kad „WordPress“ leidžia kurti svetainę visiems – net ir ne kūrėjams.

Kokias svetaines gali sukurti su „WordPress“?

Prieš daugelį metų „WordPress“ pirmiausia buvo įrankis tinklaraščiui kurti, o ne tradicinėms svetainėms. Tačiau tai nebuvo tiesa ilgą laiką. Šiais laikais dėl pagrindinio kodo pakeitimų, taip pat didžiulės „WordPress“ papildinių ir temų ekosistemos, naudodami „WordPress“ galite sukurti bet kokio tipo svetaines.

Pavyzdžiui, „WordPress“ ne tik aprūpina daugybę verslo svetainių ir tinklaraščių, bet ir yra populiariausias būdas sukurti el. prekybos parduotuvę! Naudodami „WordPress“ galite sukurti:

  • Verslo svetainės
  • elektroninės prekybos parduotuvės
  • Dienoraščiai
  • Portfeliai
  • CV
  • Forumai
  • Socialiniai tinklai
  • Narystės svetainės

…beveik viskas, apie ką galite svajoti.

Kas sukūrė „WordPress“ ir kiek laiko jis egzistuoja?

„WordPress“ yra atvirojo kodo programinė įranga, todėl šiais laikais ją kuria didžiulė bendraautorių bendruomenė. Bet jei atsektume „WordPress“ ištakas iki jos šaknų, pirminis jos kūrimas buvo Matto Mullenwego ir Mike’o Little’o bendradarbiavimas.

Nuo tada Mattas Mullenwegas iš esmės tapo „WordPress“ veidu. Jis taip pat yra „Automattic“, kuri yra pelno siekiančios „WordPress.com“ paslaugos įmonė, įkūrėjas.

„WordPress“ istorija nuo jos, kaip tinklaraščio platformos, įkūrimo 2003 m., iki šiandienos yra ilga…

Tačiau pakanka pasakyti, kad „WordPress“ pasistūmėjo į priekį ir, dėka savo bendradarbių bei didžiulės bendruomenės, tapo populiariausiu sprendimu kuriant bet kokio tipo svetaines.

Kas naudoja „WordPress“?

„WordPress“ naudoja pavieniai asmenys, didelės įmonės ir visi kiti! Iš karto pastebime, kad naudojame „WordPress“! Taigi tą pačią svetainę, kurią šiuo metu žiūrite, palaiko „WordPress“. Daugelis kitų gerai žinomų subjektų taip pat naudoja „WordPress“. Štai keletas mūsų mėgstamiausių pavyzdžių:

Whitehouse.gov

Microsoft Blog

The Rolling Stones

Kodėl turėtumėte naudoti „WordPress“?

Gerai, taigi daugiau nei 43,3% visų interneto svetainių naudoja „WordPress“, įskaitant gerai žinomus subjektus, tokius kaip Baltieji rūmai ir „Microsoft“.

Bet kaip tu? Kodėl turėtumėte naudoti „WordPress“?

Na, nesvarbu, kokio tipo svetainę norite sukurti, yra daugybė priežasčių naudoti „WordPress“. Štai keletas didžiausių:

Kodėl turėtumėte naudoti „WordPress“?

Vienas didžiausių „WordPress“ pranašumų yra tai, kad tai nemokama atvirojo kodo programinė įranga. Nors jums reikės šiek tiek sumokėti už prieglobą, jums niekada nereikės mokėti tik už „WordPress“ programinės įrangos naudojimą, o tai netaikoma tokioms alternatyvoms kaip „Squarespace“.

Be to, taip pat galite rasti daug atvirojo kodo papildinių ir temų, kad pakeistumėte svetainės išvaizdą ir veikimą. Kalbant apie tai….

„WordPress“ yra išplečiamas

Net jei nesate kūrėjas, galite lengvai modifikuoti savo svetainę dėl didžiulės „WordPress“ temų ir papildinių ekosistemos:

Temos – jos pirmiausia keičia jūsų svetainės išvaizdą.
Papildiniai – jie pirmiausia keičia jūsų svetainės veikimą. Papildiniai gali būti maži, pvz., kontaktinė forma, arba didžiuliai, pvz., sukurti el. prekybos parduotuvę.
Šiuo metu yra daugiau nei 50 000 nemokamų „WordPress“ papildinių ir 5 000 nemokamų „WordPress“ temų, taip pat daugybė papildomų parinkčių. Taip sakant – jūs turite daug pasirinkimų! Čia yra rankomis parinktas geriausių „WordPress“ papildinių sąrašas.

„WordPress“ lengva įdiegti

Manote, kad turite būti technologijų genijus, kad sukurtumėte savo svetainę? Pagalvok dar kartą! Jei galite spustelėti kelis mygtukus, galite įdiegti „WordPress“ savo svetainėje.

Šiais laikais dauguma žiniatinklio prieglobų:

Pasiūlykite iš anksto įdiegti „WordPress“, kad jūsų svetainė būtų paruošta naudoti iš karto.
Pateikite specialius įrankius, kurie labai palengvina diegimo procesą pradedantiesiems.

„WordPress“ yra lankstus

Jau palietėme tai, bet „WordPress“ yra puiki, nes ji leidžia sukurti beveik bet kokio tipo svetaines. Dar geriau, kad jūsų svetainė taip pat gali tobulėti kartu su jumis.

Norite pridėti forumą prie esamos „WordPress“ svetainės? Jokių problemų – tiesiog įdiekite bbPress papildinį! Norite pridėti socialinį tinklą? Nesijaudink! Tiesiog naudokite BuddyPress papildinį.

Lengva rasti „WordPress“ žinyną

Kadangi „WordPress“ yra tokia populiari, nesunku rasti pagalbos, jei iškiltų kokių nors problemų. Yra krūvos…

  • Blog’u
  • Pamokos
  • Forumų
  • Facebook grupių
  • Kūrėjų

… į kuriuos prireikus galite kreiptis nemokamai ir mokamą pagalbą.

Taigi, kas yra „WordPress“? Tai geriausias būdas sukurti svetainę

„WordPress“ yra populiariausias būdas sukurti svetainę su priežastimi. Jei norite sukurti bet kokio tipo svetainę – nuo tinklaraščio iki elektroninės prekybos parduotuvės, „WordPress“ yra puiki galimybė.

Tiesiog atminkite, kad savarankiškai priglobta WordPress.org ir WordPress.com nėra tas pats dalykas. Ir daugeliu atvejų savarankiškai priglobta WordPress.org yra tai, ko norite kurent svetainę. Savarankiškai priglobta WordPress.org suteikia daugiau nuosavybės teisių ir prieigą prie visų „WordPress“ bendruomenės privilegijų ir privalumų.

Slapukų nustatymai